Datum

Datum

16/02/2018

Afdeling

K.B.V.B. - Futsal - N1

Wedstrijd

ZVK CELTIC HOUTHALEN 94 vs FUTSAL JETTE

Eindstand

2-1 (1-0)

Refs

LEMAL PASCAL / EL HAJOUTI MORAD / BOELEN WIM

 

PLOEGOPSTELLING

THUISPLOEG

BEZOEKERS

4.

YAZGAN Servet

1.

MUNARON Maarten (GK)

5.

AERTGEERTS Filip

2.

VANDECASTEELE Shaun

7.

PAPANICOLAOU Petros (K)

4.

CORDEIRO Dario (GK)

8.

VAELEN Benneth

6.

DAHMANY Mohamed

10.

ARSLAN Ouguzhan

9.

PLE Jordan

12.

BAHCI Behcet

14.

EL YASSINI Nabil

19.

JARIR Ismail

16.

GARCIA Mathieu (K)

20.

HESZ Wesly

17.

M'RABET Hichame

22.

MORTAZIQ Chadi

18.

EL YASSINI Badr

23.

PAGAN Senne (GK)

20.

CIRLINCIONE Doriano

24.

BENETTI Pietro (GK)

 

 

25.

PAULUS Joren

 

 

 

SCOREVERLOOP

1e HELFT

2e HELFT

3m

1-0

VAELEN Benneth

28m

1-1

EL YASSINI Badr

 

 

 

40m

2-1

HESZ Wesly

 

KAARTEN

GEEL

ROOD

9m

 

M'RABET Hichame

 

 

 

23m

 

GARCIA Mathieu

 

 

 

30m

 

CIRLINCIONE Doriano

 

 

 

35m

 

BAHCI Behcet

 

 

 

 

NIET DE MOOISTE, MAAR WELLICHT WEL DE BELANGRIJKSTE

Met de komst van Futsal Jette was iedereen zich ervan bewust dat winst een haast onoverbrugbare kloof zou kunnen worden met Eisden-Dorp en wellicht ook met Jette. De komst van ex-doelmannen Cordeiro & Munaron deed ook wel wat extra schwung in het vaatje en bovendien was er nog de pijnlijke nederlaag vanuit de heenronde. U weet nog wel, 4-2 verlies en een hoop druk op de schouders van de onzen. Iedereen op Di Marco na was fit en nam de strijdbijl op.

 

Zo begonnen we ook aan de wedstrijd en al na 10 seconden had het 1-0 kunnen (lees moeten staan), doch Hesz kon net niet scoren. Na 2 minuten zien we een snelle uitbraak van Vaelen op rechts, doch Cordeiro pegelt de poging uit de winkelhaak. Na 3 minuten is het wel raak, wanneer Papanicolaou sterk blijft tegen de achterlijn en gemeten naar Vaelen past, die de bal in doel tikt, 1-0. Jette antwoordt meteen en Plé kan zich sterk maken en kapitein Garcia oog in oog brengen met Benetti, doch diens puntertje leek gevaarlijker dan het uiteindelijk was. Celtic drukt zijn stempel lichtjes in de beginfase en na 4 minuten kapt Arslan zich in schietpositie op links, maar diens schot gaat een metertje over. Een minuutje later komt de pijlsnelle Bahci naar binnen, doch zijn schot wordt vrij makkelijk gepareerd door Cordeiro. Jette antwoordde meteen , maar aan de overkant keerde Benetti erst een poging van El Yassini en nadien met de voet eentje van Garcia. Even later opnieuw El Yassini, maar opnieuw oogt de reflex van Benetti makkelijk. Een minuutje later breekt Celtic uit met 3 tegen 1, doch kunnen de thuisspelers de kloof niet verdubbelen, daar El Yassini een voorzet van Arslan op Bahci aan de 2e paal verhindert. Halfweg de eerste helft dan krijgt Celtic een vrije trap. Paulus schiet op de muur en enkele tellen later devieert Papanicolaou een schot van Paulus tegen de paal. De wedstrijd kabbelt dan verder met aan beide kanten wel wat te vertellen, doch zonder scoreverloop. De belangrijkste gebeurtenis komt er op het kwartier , wanneer Yazgan net voor het strafschop gebied wordt onderuit getrapt, niet wordt gefloten en luttele seconden nadien Vandecasteele knap overhoeks tegen de buitenkant van de paal schiet via een lichte deviatie van Benetti. Drie minuten voor de koffie speelt Jarir in op Arslan, die zich met een leuke actie oog in oog brengt met Cordeiro, doch zijn schot blijkt een makkie voor de ex-goalie van Celtic. Even later speelt Arslan in op Jarir, mooie sleep beweging en schot, in het zijnet. Een minuutje later moet Paulus de 2-0 binnen leggen, wanner Celtic Jette helemaal uit verband speelt, maar een open doel heeft ook een paal. Ook de bezoekers graven zich niet in, maar komen eveneens niet tot scoren en dus blijft het 1-0 bij de rust.

 

Na de pauze neemt Celtic het heft in handen, maar is het eerste wapenfeit voor Jette met een uithaal van Cirlincione waarop Benetti met een parade pareert. Celtic antwoordt na 2 minuten met een hele mooie looplijn, waarbij Paulus opnieuw het doelkader treft. Een minuutje later brengt Vaelen zichzelf in scoringspositie na een steal, maar zijn opportunistische poging gaat schuin over. Celtic speelt met vuur door zijn kansen niet te benutten. En als je met vuur speelt, kun je jouw vingers verbranden. Zo komt Arslan op een gegeven moment mooi naar binnen en haalt uit, maar Cordeiro pakt makkelijk. Even later kan El Yassini de bal ontfutselen bij Yazgan en uithalen. Benetti pareert en ook de rebound van Dahmany wordt door de thuisgoalie tegen gehouden. En jawel hoor na 8 minuten is het zover. Na enkele waarschuwingen scoorde El Yassini de op dat ogenblik verdiende gelijkmaker, 1-1. Vanaf dan is het een dubbeltje op zijn kant. De wedstrijd begint slordig te worden. Celtic recupereert bij een 3-1 aanval de bal bij Jette, maar de afwerking is te slordig om Aertgeerts te zien scoren. Als doelman Cordeiro dan de bal te lang vasthoudt lopen de gemoederen over het kookpunt op de bezoekende bank. Cordeiro pareert zelf het schot van Paulus en zet zijn foutje recht. Iets over halfweg de herneming zet M'Rabet zich door op rechts, maar Benetti duwt de voorzet simpel weg van zijn doel. Even later opnieuw El Yassini aan het kanon, maar die gaat naast. Even later opnieuw een uitbraak van Jette, maar het schot van Vandecasteele spat tegen de paal. Beide ploegen verliezen nu de scherpte en het spelletje wordt alsmaar bitsiger, gestuwd door de bezoekende tribune die het meer en meer op de wedstrijdleiding hebben gemund. En wanneer iedereen zich al had neergelegd bij een nieuwe puntendeling toont Hesz zijn staaltje voetenwerk. Nadat hij al 2 aanslagen met de voet vooruit overleefde, kon hij net niet een gemeten trap naar de 2e paal van Paulus binnen tikken met nog 3 minuten te gaan. Het spel blijft nu snel over en weer gaan, met eerst geen uitgelokte strafschop op Yazgan. De tegen aanval wordt ingezet maar El Yassini's poging wordt zonder moeite over geduwd. We zitten dan al in de laatste minuut als Celtic een hoekschop kan forceren via Bahci. De spanning is te snijden, want niemand wil verliezen en een flits doet de wedstrijd nu beslissen. Wij weten nog van vorige week dat het kan gebeuren. Bahci naar Papanicolaou die de bal aan Hesz geeft. Hij slaagt er in El Yassini schaakmat te zetten en vervolgens Dahmany in de wind te zetten en bovendien ook nog eens schitterend scoorde, 2-1, op slechts 29 seconden voor het eindsignaal. Celtic moest nu de bal in de ploeg houden en Jette het scoren proberen te beletten. Dit was voor Papanicolaou en de zijnen een koud kunstje.

 

Een overwinning van een "lelijke" partij. Het venijn zit hem in de staart, want opnieuw binnen de 30" voor het eindsignaal wordt een wedstrijd in de plooi gegoten. Met 7 punten bonificatie op Jette en 12 op Eisden-Dorp, zullen we na vanavond niet meer uitkijken naar onder, maar eerder naar boven. Met andere woorden, liggen de play-offs binnen handbereik? Het zou nogal wat zijn! Volgende week ontmoeten we Proost Lierse dat Eisden-Dorp simpel opzij zette met een droge 6-0. Allen op post zou ik zeggen!

 

© 2011 - zvk Celtic Houthalen '94 - Europarklaan 15 - 3530 Houthalen   //   Webdesign door GBK Computerstore Houthalen 

Comments