Datum

Datum

23/02/2018

Afdeling

K.B.V.B. - Futsal - N1

Wedstrijd

ZVK PROOST LIERSE vs ZVK CELTIC HOUTHALEN 94

Eindstand

2-5 (1-0)

Refs

VRIJENS STEFAN / ALTAN CAYIR / JEAN CLAUDE HUENS

 

PLOEGOPSTELLING

THUISPLOEG

BEZOEKERS

4.

YAZGAN Servet

3.

NEUKERMANS Jonathan

5.

AERTGEERTS Filip

9.

YACHOU Jawad

7.

PAPANICOLAOU Petros (K)

10.

ANIK Ayoub

8.

VAELEN Benneth

13.

KASMI Mohamed

10.

ARSLAN Ouguzhan

15.

MECHQOUQ Wouail

12.

BAHCI Behcet

16.

BOURI Bilal

18.

SCHILDERMANS Bjarne

18.

EL MERBOH Hicham

19.

JARIR Ismail

20.

BELGHARBI Adam

20.

HESZ Wesly

21.

AMAJOUD Younes (D)

23.

PAGAN Senne (D)

26.

ZAAF Hamza

24.

BENETTI Pietro (D)

28.

MAGEREN Antoine (D) (K)

25.

PAULUS Joren

 

 

 

SCOREVERLOOP

1e HELFT

2e HELFT

11m

1-0

PAULUS Joren

26m

1-1

KASMI Mohamed

 

 

 

27m

2-1

YAZGAN Servet

 

 

 

29m

2-2

HESZ Wesly (OG)

 

 

 

33m

2-3

PAULUS Joren (OG)

 

 

 

35m

2-4

YACHOU Jawad

 

 

 

39m

2-5

ZAAF Hamza

 

KAARTEN

GEEL

ROOD

25m

 

NEUKERMANS Jonathan

 

 

 

33m

 

ANIK Ayoub

 

 

 

38m

 

YAZGAN Servet

 

 

 

 

TWEE OWNGOALS DODELIJK

Met de komst van Proost Lierse kregen we een derde kans op succes tegen de Antwerpenaren. Een plaats in de play-offs was de inzet. Iedereen is fit op Di Marco na, die wellicht niet meer fit zàl geraken. Schildermans kreeg een nieuwe cap dankzij zijn inzet bij de beloften.

 

Maar Lier was niet gekomen om zijn uitzicht op de playoffs te laten vertroebelen en greep de macht in het begin van de partij. Bij Celtic probeerde men vanuit een goede organisatie te spelen, maar in de beginfase moesten ze (te) vaak rekenen op sluitstuk Benetti. Al naargelang de wedstrijd vorderde nam Lier wat gas terug en kon Celtic beter in de partij komen, maar moest uitkijken op de counter. Zo trof Anik de dwarsligger in een vlijmscherpe counter met 3 tegen 1. Als Celtic dan op hoekschop de bal bij Paulus krijgt, kan die naar zijn alom gekende rechtervoet zoeken en door de benen van Neukermans de 1-0 in het hoekje scoren. Nadien zien we een vrij leuke partij, maar zonder echt uitgespeelde kansen tussen 2 ploegen die aan mekaar gewaagd waren, hetgeen resulteerde in een 1-0 ruststand.

Na de pauze krijgen we een zelfde spelbeeld. Na 6 minuten vergeet Arslan zijn mannetje Kasmi in de verdediging. Die krijgt van Anik de bal aangespeeld, kapt naar binnen, zet zo de aanstormende Bahci in de wind en scoort overhoeks knap de 1-1. Celtic antwoordt meteen met een unieke splijtende aanval van Bahci die Zaaf er af loopt, beheerst Yazgan aanspeelt en die scoort heel mooi de 2-1. En opnieuw krijgen we een kat en muis spelletje. Lier komt dan met een gelukje langszij, wanneer ze counteren op een uitbal van Celtic en de bal via het dijbeen van Hesz in doel belandt, 2-2, halfweg de herneming. Wanneer 5 minuutjes later Bahci zich nog eens doorzet op links en mooi inspeelt op Vaelen, controleert hij de bal net niet voldoende om Papanicolaou op de hak in te spelen. De counter die er op volgt van Lier eindigt met een uithaal van Zaaf, die afwijkt op de voet van Paulus en het staat zowaar 2-3. Een domper op het Celtic plan. Als enkele minuten later het spel in een stroomversnelling komt is het Celtic dat via Paulus kan counteren. Anik stopt hem echter professioneel af. Even later kan Bahci de bal afpakken van Zaaf, naar binnen komen en uithalen, maar Mageren pareert. Celtic probeert de scheve situatie recht te zetten, maar verkijkt zich met nog 4 minuten te gaan op een lange bal van Mageren op Yachou, die Yazgan te slim af is en beheerst de 2-4 scoort. Over en out voor een moedig Celtic dat nog wel probeert met vliegende doelman te spelen, maar dat is iets waar we dit seizoen al vaker mee de boot in zijn gegaan en ook gisteren deden we dat niet zoals het moet. Uiteindelijk kan Lier nog een keertje prikken om de eindstand op 2-5 te brengen.

 

Een overdreven eindscore, want beide ploegen waren aan mekaar gewaagd. Lier kende het geluk dat de bal 2x afwijkt in eigen doel bij Celtic, terwijl dat aan de overkant net niet gebeurde. Het geluk dat we vorige week wél hadden, was gisteren niet voor ons. You win some, you lose some. Jammer, want de play offs liggen nu wat verder weg. Ze liggen nog wel binnen bereik, maar dan moeten we de kantelmomenten aan onze zijde hebben. Volgende week maken we de moeilijke verplaatsing naar FT Antwerpen, maar ook daar gaan we opnieuw voor puntengewin om zo lang mogelijk mee te dingen naar een ticket in de play offs.

© 2011 - zvk Celtic Houthalen '94 - Europarklaan 15 - 3530 Houthalen   //   Webdesign door GBK Computerstore Houthalen 

Comments