Datum

Datum

23/03/2018

Afdeling

K.B.V.B. - Futsal - N1

Wedstrijd

FUTSAL CHARLEROI vs ZVK CELTIC HOUTHALEN 94

Eindstand

3-2 (1-2)

Refs

CEDRIC WAROUX / WIM BOELEN / GREGORY PETTA

 

PLOEGOPSTELLING

THUISPLOEG

BEZOEKERS

1.

LEMAITRE Nicolas (GK)

2.

PILLITTERI Allessandro

5.

EL OUAMARI Sadek

4.

YAZGAN Servet

6.

DENDANE Abdessamad

5.

AERTGEERTS Filip

7.

CHAIBAI Karim (K)

7.

PAPANICOLAOU Petros (K)

8.

PIRES Wilson

8.

VAELEN Benneth

9.

FERRIAN Marco

10.

ARSLAN Ouguzhan

10.

GHISLANDI Marvin

12.

BAHCI Behcet

11.

TIGRA Soufiane

19.

JARIR Ismail

12.

CLAUS Gil (GK)

20.

HESZ Wesly

17.

HECQ Maxime

22.

MORTAZIQ Chadi

22.

DESWIJSEN Sebastien

23.

AZIRAR Ayoub (GK)

23.

WALENNE Andrew

24.

BENETTI Pietro (GK)

 

SCOREVERLOOP

1e HELFT

2e HELFT

14m

0-1

HESZ Wesly

22m

2-2

CHAIBAI Karim

17m

1-1

CHAIBAI Karim

37m

3-2

FERRIAN Marco

18m

1-2

PAPANICOLAOU Petros

 

 

 

 

KAARTEN

GEEL

ROOD

13m

 

TIGRA Soufiane

 

 

 

18m

 

GHISLANDI Marvin

 

 

 

22m

 

ARSLAN Ouguzhan

 

 

 

 

EERSTE PLOEG KRIJGT DE ONGESCHREVEN VOETBAL WET GEDICTEERD

De fanions trokken naar Futsal Charleroi, de nummer 4 uit het klassement, zonder topschutter Paulus, die zich woensdag op het veld een ontsteking aan het slijmbeurs opliep en een kleine week out is. Maar ook de Carolo's kwamen gehavend aan het strijdtoneel, want zowel Qoli als Saad waren er niet bij.

 

De wedstrijd begon meteen aan een stevig tempo. Beide ploegen toonden meteen de nodige inzet en verbruikte daarbij veel energie. De eerste kans was er meteen voor de bezoekers, doch het schot van Vaelen vanuit de draai werd makkelijk tegen gehouden door Claus. Het antwoord van de thuisploeg was niet mis, want Liliu zette Vaelen op de verkeerde voet, speelde in op Chaibai, maar kwam dan millimeters te kort voor de 0-1 aan de 2e paal binnen te schuiven. De toon was meteen gezet. De volgende kans was er opnieuw voor de bezoekers, wanner kapitein Papanicolaou een tackle van El Ouamari kan ontwijken en inspeelt op Vaelen. Die gaat voor eigen succes, maar doelman Claus is op zijn hoede. De thuisploeg krijgt de bal van Bahci in kadoverpakking, maar Chaibai treft een alerte Benetti op zijn weg naar succes. Opnieuw Celtic dan, met Hesz, die oprukt en uithaalt. Claus met de parade, houdt de brilscore nog op het bord. Opnieuw Celtic even later met een bedrijvige Arslan, diens voorzet belandt via het dijbeen van El Ouamari langs het doel. De thuisploeg probeert het dan nog eens met een inspeelbal op Ferrian, maar die puntert niet ver langs het doel van een bevroren Benetti. Celtic meteen met het antwoord. Hesz rukt centraal op, speelt in op Arslan. Ook op zijn snelle uithaal staat Claus paraat. Terwijl de wedstrijd dan een beetje wegdeinst, geeft de lokale mascotte het beste van zichzelf naar het veld. Het is even wachten op de volgende kans, die er komt nadat Aertgeerts de bal onderschept en oprukt. Zijn gemeten pass naar Bahci aan de 2e paal kwam net te ver om te kunnen scoren. Charleroi komt nog eens aan een kans als Dendane knap in de rug van Bachi oprukt op links. Doch ook zijn uithaal wordt goed gelezen door Benetti. Halfweg de eerste helft mag Ghislandi oprukken door het centrum. Zijn knal werd door Benetti opnieuw goed gepareerd. Even later duikt El Ouamari op voor Benetti, maar ook hij kan niet scoren. Even later onderschept Hesz de bal, probeert met een listig puntertje de score te openen, maar Claus is alert. Net voor het kwartier komt Arslan naar binnen en haalt uit. De bal wijkt af op Hesz en belandt in doel, 0-1. Het antwoordt van Charleroi komt niet veel later met Ferrian die over recht oprukt en uithaalt. Benetti pareert met de voet. Wanneer de thuisploeg dan via een heel licht toegekende strafschop krijgt, kan Chaibai vanop de stip gelijk scoren. Niet veel later opnieuw een nonchalante weggever van Bahci, maar Dendane raakt de buitenkant van de paal. Even later maait Ghislandi Hesz onderuit en krijgt Celtic een 10m. Papanicolaou zet deze feilloos om, 1-2. De thuisploeg probeert nu de pressing te voeren en Chaibai haalt uit na een lob vanop hoekschop, maar Benetti pareert met de voet. De thuisploeg kwam nog 2x piepen aan het venster, maar noch Ferrian, noch Tigra kon de gelijkmaker scoren voor de pauze.

De herneming begint met een furieuze thuisploeg. En als Chaibai Arslan in de wind zet, wordt hij perfect aangespeeld door Deswijsen en de gelijkmaker is een feit. Een minuutje later valt Vaelen uit met een lichte verrekking. En hoe leuk de eerste helft was, zo saai begon de herneming, waaruit bleek dat beide ploegen al veel energie hadden verbruikt. De eerste echte kans kwam er na een verovering van Jarir, waarop Yazgan oprukt met 3 tegen 1. Yazgan speelt in op Jarir. Die wilde voorzetten op Papanicolaou, maar Claus had het goed gelezen en gooide zich in de baan van de bal, weg kans. Net voor halfweg de herneming mag Jarir oprukken op links, maar zijn poging gaat naast. Even later trekt Bahci op langs rechts, speelt Arslan overhoeks aan, maar die heeft te veel tijd nodig om te scoren. De inzet is er nog wel, maar de finesse in de afwerking blijkt bij beide ploegen een beetje afwezig. Als Ferrian vanop rechts dan toch een keertje de bal op doel krijgt, komen de Carolo's op voorsprong, 3-2. Celtic antwoordt met Arslan die naar binnen komt en uithaalt, maar Claus pareert. Even later speelt Hesz in op Aertgeerts. Die draait en schiet, maar Ferrian biedt hulp en voorkomt de gelijkmaker. Met nog 5' op de klok speelt Arslan in op Yazgan, die legt perfect af voor Arslan, maar zijn schot gaat hoog over. Charleroi probeert het nu op de tegenaanval, maar de pogingen van Chaibai en Ghislandi zijn niet meer zo scherp. Die van El Ouamari wél, maar dan is Benetti alert. Celtic probeert het dan met vliegende doelman en niet veel later knalt Aertgeerts tegen de paal. Celtic kon niet meer scoren en zo verliezen we opnieuw met het kleinste verschil op verplaatsing.

Volgende week spelen we op Halle-Gooik, dé grootmacht uit onze competitie.

 

 

© 2011 - zvk Celtic Houthalen '94 - Europarklaan 15 - 3530 Houthalen   //   Webdesign door GBK Computerstore Houthalen