" DAMES BEHALEN PUNTJE OP GELKO HASSELT "

Afgelopen week speelden onze dames zich in de kijker op Gelko Hasselt. Daar waar nog niet heel lang geleden werd verloren van Gelko Hasselt bikkelden de onzen zich in de partij. Celtic speelde in de eerste helft goed gesloten gevoetbald en met goed futsal. Celly oefende continu druk uit op de verdediging. Ze slaagt er in Mihaela te bereiken tussenin waarop de thuisgoalie geen verhaal tegen heeft.

 

" KWALIFICATIE DANKZIJ STERKE MUNARON IN DOEL "

Afgelopen vrijdag speelden we voor de Beker van Limburg op United Beverlo. Deze tweedeklasser mocht niet onderschat worden en in zo een wedstrijden maak je ze onmiddellijk lam door een paar vroege goals, ofwel mors je met die kansen / kansjes en krijg je een moeilijke avond. En dit laatste was het geval bij onze fanions. De eerste kansjes werden niet omgezet en langzaam maar zeker kroop de tweedeklasser recht. Nochthans domineerden onze jongens het spel, maar naarmate de wedstrijd vorderde stapelde een kwieke thuisploeg onder leiding van Fory een resem countermogelijkheden op, telkens gestopt door een attente Munaron in doel of een bal die zijn richting totaal miste. En dus bleef het bij een logische brilscore aan de pauze. De tweede helft bracht echter geen soelaas. Je kan moeilijk de bakens verzetten als je eenmaal laks aan een partij begint. In minuut 33 moest Munaron zich dan toch een keertje prijsgeven. Dit was het moment voor de bezoekers om een versnelling hoger te schakelen. Doch échte kansen kwamen er niet. En àls die er al eens kwamen, dan stond een alerte thuisgoalie maar al te vaak op de juiste plaats.

" OVERZICHT VAN DE JEUGD "

U12 DEELT DE PUNTEN

Net als de vorige wedstijd begonnen onze jongens wat gemakzuchtig en véél te individueel aan de wedstrijd. Nochtans werden ze hier op voorhand al voor verwittigd door coach Hasdo. Het logische gevolg was een 2-0 achterstand de rust. Door de tweede helft meer als collectief aan te vatten werd het spel zichtbaar beter en lukte het even om erop en erover te gaan. Echter was de drang naar voren zo groot, waardoor het verdedigende aspect werd vergeten. Het werd nog een spannend slot waarin Tongeren eerst gelijk kon maken, en Celtic terug op voorsprong kon komen. Net voor tijd was het de thuisploeg dat de stand weer in evenwicht kon zetten.

Gespeeld: Uysal, Jeunen, Amzil, Güney, Bouharras, Berbouch, Bloemen, Vaes, Claes, Cacucciolo
Gescoord: 1-2, 2-2, 2-3 & 3-4 Amzil
Eindstand: 4-4

U13B HAALT HET IN SPANNENDE WEDSTRIJD VAN GELKO

" EERSTE PLOEG HAALT EEN PUNT BIJ PLOEG IN VORM NOORDERWIJK "

Ondanks het feit dat het mààr 1-1 werd in Noorderwijk, speelde onze eerste ploeg een zeer goede wedstrijd en kregen de toeschouwers waar voor hun centen. In een zeer sportieve wedstrijd probeerde beide ploegen mekaar de loef af te steken, maar wilden beide doelmannen van geen wijken weten, op slechts die ene treffer na dan. Onze jongens nemen op deze manier sportief revanche voor de 3-5 nederlaag uit de heenronde en blijven slechts 3 punten verwijderd van plaats 5 in de rangschikking. Proficiat jongens!

Gespeeld : Benetti, Munaron, Giuliano, Yazgan, Papanicolaou, Vaelen, Dari, Arslan, Ter Linden, Idlaasri, Hesz
Gescoord : 0-1 Dari
Eindstand : 1-1

Lees HIER het volledige wedstrijd verslag!

" BELOFTEN MOEDIG TEN ONDER IN NOORDERWIJK "

Daar waar vorige week alles lukte, wilde het afgelopen vrijdag op Noorderwijk maar niet lukken. Onze jongens speelden een moedige wedstrijd tegen de balvaardige kempenaren, maar in de eerst helft gebeurde er omzeggens niets. Langs beide kanten kwam er haast geen doelgevaar met een logische brilscore bij de rust. Na de pauze kwamen die kansen er wel met meteen in de 21' het oprukken over links van Eloyan. Kirmizi knalde de rebound nog op de goed terug gekomen doelman. Twee minuten later een steal van El Admi. Hij gaat alleen op doel af, maar plaats hem er naast. Na 6' knalde Haddouch Munaron aan het werk. Er kwamen nu openingen en na 28' was het opnieuw el Admi die de bal veroverde, maar nu inspeeld op Eloyan, die ervoor zorgde dat de doelman een parade nodig had om het scoren te beletten. In een dolle 32e minuut moet Munaron eerst tot 2x toe zich rekken.  Dan zien we een uitbraak van Bounafa, die Habiby vindt, maar de jonge speler kan ook niet scoren. Noorderwjik antwoordt met een mooie tegenaanval en Munaron stopt de poging met een goede voetreflex. Na 35' nogmaals een shot van de thuisploeg.

" MEISJES BOEKEN VOORUITGANG "

Onze dames klopten afgelopen zondag voor de derde keer de dames uit Lommel. Na 3 minuten haalde Celly hare verschroeiende rechter uit. De bezoekende doelvrouw moest de bal lossen en Roosje vvolgde goed om de rebound te scoren , 1-0. Drie minuten later zag je waartoe de trainingen dienen. Want op hoekschop komt Roosje knap in de bal centraal voor doel en scoort de 2-0 overhoeks. De Lommelse dames weigerden naar de slachtbank afgevoerd te worden, doch een minuutje voor de pauze mag Cindy infiltreren door het centrum, inspelen op Mihaela die knap in de korte hoek afrondt, 3-0, meteen ook de ruststand. Want aan de overkant moest Chaimaa zich slechts 1x echt tonen op een laag hard schot van Lommel. Na de pauze blijft het spelletje redelijk goed op en neer gaan. Maar beide doelvrouwen geven geen krimp. Tot in de 41e minuut wanneer Roosje inspeelt op Cindy, die ongedekt hoog in doel knalt, 4-0. Twee minuten voor tijd kan de sterk spelende Eline nog met een snelle hoekschop Yasemin aanspelen die in 1 tijd overhoeks de forfait score op het bord zet. Een knappe prestatie van onze dames die werkelijk vooruitgang hebben geboekt.

" GEHAVENDE EERSTE PLOEG HAALT GEZONKEN SCHIP UIT HET SLOP "

De eerste ploeg speelde afgelopen vrijdag alweer een onwaarschijnljke wedstrijd. Net zoals op Moeskroen, kwamen we nu thuis op een 0-3 achterstand na een ongelukkige eerste helft waarin Malle - Beerse hun kans beter kon benutten. Doch na de pauze konden de bezoekers niet op hun lauweren rusten, want Celtic kwamen langszaam beter in de wedstrijd en doordat de bezoekers verzuimden van de partij te doden werden ze ei zo na nog puntenloos naar huis gestuurd, maar het werd een billijk gelijk spel.

Gespeeld : Benetti, Munaron, Bounafa, Giuliano, Vaelen, Dari, Arslan, Ter Linden, Eloyan, Idlaasri, Hesz, El Admi
Gescoord : 1-3 Hesz, 2-3 Idlaasri, 3-3 Ter Linden
Eindstand : 3-3

Lees HIER het volledige wedstrijdverslag !

" BELOFTEN HALEN ZWAAR UIT TEGEN MALLE-BEERSE "

Onze beloften haalden afgelopen vrijdag zwaar uit tegen Malle-Beerse. Ze liepen voor de pauze uit tot 1-0. Maar na de pauze moest Malle - Beerse al vlug de kelk tot op de bodem ledigen met (te) weinig wisselspelers op de bank. Pas na de forfaitcijfers, mochten ze een minuutje voor affluiten de eerredder scoren. (Verslagje volgt nog ... )

Gespeeld : Munaron, Bounafa, Etneo, Eloyan, Kirmizi, Grousdanakis, Bouharras, Jarir, El Admi, Habiby
Gescoord : 1-0 Kirmizi, 2-0 El Admi, 3-0 Jarir, 4-0 El Admi, 5-0 Grousdanakis
Eindstand : 5-1

*** BELOFTEN EERVOL GEWIPT UIT DE BEKER VAN BELGIE ***

Zoals verwacht speelden onze beloften hun laatste partij voor de Beker van België uit bij FT Antwerpen. Nochthans was de uitslag lichtjes overdreven. Maar als je even niet oplet, scoren ze onverbiddellijk. En zo startten we met een 1-0 stand. Jarir, let niet op bij de aftrap van Antwerpen, Berni coacht niet goed en Ashraf vergeet zijn belager aan de 2e paal en het staat meteen 1-0. Maar onze jongens knokken zich terug in de wedstrijd en zo zien we na 4' een goede hoekschop, die Jarir langs knalt. En het was Jarir's avondje niet in Antwerpen, want een minuutje later krijgt hij de bal in de loop aangespeeld door de jarige Dari, doch Jarir knalt op de keeper. Meteen het signaal voor een minder kansrijke periode. Doch wanneer net over het kwartier Dari opnieuw een goede bal inspeelt naar de achterlijn op El Admi, kan hij nog net voorzetten, maar Grousdanakis stond reeds te ver voor de gelijkmaker. FTA speelde ook wel powerplay, zonder al te veel huiswerk voor Haenegrifs. Als een minuutje voor de koffie El Admi een verdediger ontzet knalt hij op de ver uitgekomen thuisdoelman.

*** EERSTE PLOEG WINT NU WEL VAN CHARLEROI ***

De eerste ploeg won afgelopen vrijdag thuis van playoff pretendent FT Charleroi. Nadat we alweer vroeg op achterstand kwamen via een strafschop kon nog voor de pauze terug gelijk gesteld worden. Na de pauze liepen we eerst uit tot 4-1, maar de bezoekers kwamen terug met vliegende doelman. Uiteindelijk konden we toch nog zegevieren door een hecht blok en een goede organisatie achterin. En zo nemen onze jongens sportief revanche op de verloren heenwedstrijd. Ze blijven op plaats 7 in het klassement op 1 punt van Malle-Beerse, onze volgende tegenstrever over 14 dagen.

Gespeeld : Benetti, Munaron, Giuliano, Yazgan, Papanicolaou, Vaelen, Dari, Arslan, Ter Linden, Eloyan, Idlaasri, Hesz
Gescoord : 1-1 & 2-1 Papanicolaou, 3-1 Vaelen, 4-1 Arslan, 5-3 Ter Linden, 6-4 Idlaasri
Eindstand : 6-4

Lees HIER het volledige wedstrijdverslag !

Inhoud syndiceren

© 2011 - zvk Celtic Houthalen '94 - Europarklaan 15 - 3530 Houthalen   //   Webdesign door GBK Computerstore Houthalen