" FANION SPEELT GOEDE WEDSTRIJD IN TROPISCHE SPORTHAL "

De eerste ploeg speelde eveneens tegen RSC Koersel en al in het begin kon Arslan de 3-tegen-2 situatie benutten, 0-1. De thuisploeg haalde eveneens wat versterkingen binnen en als de Celtic verdediging zich even verkijkt scoort een gretige thuisploeg gelijk. Na de gelijkmaker wordt voetballen moeilijker door een gebeten thuisploeg én een tropische temperatuur. En dan scoor je vanuit het niets als je een hoekschop mooi krijgt aangespeeld, breed gaat en dan onhoudbaar de voorsprong in de winkelhaak ranselt, getekend Idlaasri, 1-2. En zo was meteen ook de ruststand gekend. Na de pauze kan een hele vinnige Vaelen de voorsprong verdubbelen, na een heel mooi staaltje ééntijds-futsal, 1-3. Als even later Arslan laat zien woorvoor hij elke week de trip vanuit Charleroi maakt, staat het meteen op 1-4. Als Idlaasri nog één keertje kan uithalen als hij buitenom gaat wordt het zelfs 1-5. In de laatste minuut kan de thuisploeg zich eveneens nog eens opmaken en alles uit de kast halen om zo de 2-5 eindstand billijker te maken voor hun.

" BELOFTEN ZETTEN SCHEVE EERSTE HELFT RECHT IN KOERSEL "

Vrijdag avond werd een vriendschappelijke verplaatsing naar RSC Koersel gemaakt. Maar RSCK staat bekend om zijn goede beloften equipe. Zo komen ze vrij vlug op een 2-0 voorsprong. Het is Jarir die Celtic doet aansluiten, maar toch vallen onze jonkies ietsje te licht uit in de eerste helft en ze zien de thuisploeg nog uitlopen tot 3-1 bij de rust. Na de pauze is het Celtic dat beter grip krijgt op de wedstrijd en via El Admi sluit Celtic opnieuw aan. Heel snel na de aansluitingstreffer ontfutselt Kirmizi de bal bij een thuis verdediger en scoort de gelijkmaker. Uiteindelijk maken beide ploeg nog kans op de winning goal, maar het is El Admi die Celtic naar de zege scoort.

Gespeeld : Munaron, Jarir, Leliaert, Habiby, Donné, Kirmizi, Bounafa, El Admi, Bouharras, Etneo
Gescoord : 2-1 Jarir, 3-2 & 3-4 El Admi, 3-3 Kirmizi
Eindstand : 3-4

" BELOFTEN NIET VOORBIJ LIKO HASSELT IN OEFENPARTIJ "

Onze beloften hebben woensdagavond hun vriendschappelijke wedstrijd tegen tweedeprovincialer LIKO Hasselt niet kunnen winnen. Al vroeg in de wedstrijd kon de thuisploeg simpel de 1-0 op het bord tikken, maar niet veel later bracht U17'er Leliaert Celtic terug op gelijke hoogte. In de eerste helft liep een veel steviger LIKO Hasselt dan toch uit tot 4-1. Veel leek er aanvankelijk niet te veranderen in de tweede speelhelft, maar wanneer Donne op vrije trap de 4-2 tegen de netten kan trappen kwam het vuur er toch in bij onze jongens. In een mum van tijd stond het weer gelijk na twee treffers van Anis Habiby, doch kon de thuisploeg enkele minuten voor tijd de 5-4 eindstand op het bord zetten.

Gespeeld: Haenegrifs, Donne, Bounafa, Grousdanakis, Jarir, Kirmizi, Leliaert, Habiby, Etneo
Gescoord: 1-1 Leliaert, 4-2 Donne, 4-3 Habiby, 4-4 Habiby
Eindstand: 5-4

" FANIONS VERLIEZEN OEFENPARTIJ VAN EINDHOVEN "

De eerste ploeg heeft afgelopen vrijdag een bitsige oefenpartij tegen Eindhoven niet kunnen winnen. Na de vroege 0-1 kwamen de noorderburen zelfs op 0-2 via een 10m. Een tweede 10m werd niet benut en we zagen een thuisploeg die net dat tikkeltje te mak was in de duels en vooral de laatste pass kwam niet goed. Maar ze probeerden wel uit te voeren waarop wordt getraind. Doch scoren lukte niet en dus gingen we rusten bij 0-2. Na de pauze zagen we een heel ander Celtic en kreeg het in de eerste vijf minuten 2 hele goede kansen voor Vaelen en Giuliano. Na tien minuten nog een dijk van een kans voor Dari aan de 2e paal. Maar de verdiende aansluitingstreffer bleef uit tot Arslan even later naar binnen komt en staalhard de 1-2 scoort. Dat was ook het moment voor Celtic om het laken helemaal naar zich toe te trekken. En vijf minuten later hingen de bordjes alweer gelijk wanneer Papanicolaou een uitgespeelde aanval mooi afrondde, 2-2. Drie minuten voor het einde verkeek de verdediging zich echter op een ingestudeerde hoekschop van de bezoekers en stond het 2-3.

" CELTIC BEHAALT MOOIE 4E PLAATS IN TOP TORNOOI "

Vrijdag avond speelde Celtic op het prestigieuze internationale tornooi te Lier. In hun eerste gesloten partij tegen onze sparringpartner van volgende week zvv Eindhoven kwam geen ploeg tot scoren hetgeen voor de brilscore zorgde na het eindsignaal. De tweede partij tegen Nederlands kampioen kwamen we op achterstand na een hoekschop doelpunt van Hitou. Maar Celtic antwoordde gevat met een doorsteek-pass van Idlaasri op Hesz die achter het steunbeen de gelijkmaker scoorde. Celtic had in deze partij de betere kansen maar noch Idlaasri, noch Arslan kon de winning goal afronden. Uiteindelijk stond het lange tijd in de partij tussen zvv Eindhoven en 't Knooppunt Amsterdam op 0 tegen 0, waardoor wij in een strafschoppenduel met Amsterdam zouden uitmaken wie de finale voor de plaatsen 1 en 2 zouden spelen, doch in de allerlaatste minuut scoorde Amsterdam de 1-0 en speelden zij de finale en zouden wij de finale voor de plaatsen 3 en 4 uitvechten tegen thuisploeg Lier. En in deze wedstrijd was de thuisploeg van in het begin net dat tikkeltje gretiger dan Celtic en ze troffen 2x de paal. Uiteindelijk is het Durakovic die de 1-0 binnen schiet.

" STERKE START VOOR ONZE FANIONS "

Onze eerste ploeg startte zijn voorbereiding met enige glans. De vele nieuwkomers lijken al redelijk hun draai gevonden te hebben en lieten tegen een degelijk Los Leones Lummen zien dat er muziek in de ploeg zit. Zonder echt getraind te kunnen hebben op stilstaande fases kwam vanuit de intuitie toch al wat moois op de mat. Nieuwkomer Arslan scoorde het eerste Celtic doelpunt van de voorbereiding. Even later scoorde Giuliano op eenzelfde wijze de 2-0 en nog voor de pauze scoorde Idlaasri de 3-0. Na de pauze beet Lummen beter van zich af, maar moest toch vaak rekenen op een goede doelman. Dit bleef lange tijd zo tot Vaelen op hoekschop de 4-0 kon scoren. De forfaitscore werd gescoord door een fitte Papanicolaou. Hesz ging op het elan verder en met een rush over links scoorde hij mooi de 6-0. Een hevig opzittende Ter Linden scoorde uiteindelijk de 7-0 eindstand. Een eerste wedstrijd winnen is altijd leuk meegenomen. De gedrevenheid droop er vanaf bij de youngsters en zij trekken de routiniers mee in hun enthousiasme voor het oog van een zeer tevreden coach.

" BELOFTEN WINNEN EERSTE OEFENPOT "

In een redelijke partij tegen Los Leones Lummen konden onze jongens bij hun eerste optreden al meteen victory kraaien. Na 2 vroege goals leek het een makkelijke partij te worden, doch als Lummen de aansluitingstrefer scoort wordt meteen duidelijk dat het nog een moeilijk slot zou worden, maar waarin onze jongens niet bogen onder een stug Lummen.

Gespeeld : Munaron, Dari, Bouharras, Eloyan, Leliaert, Grousdanakis, El Aouiouich, Etneo
Gescoord : 1-0 Dari, 2-0 Eloyan
Eindstand : 2-1

" REEKSINDELINGEN & SPEELDAGEN JEUGD "

De reeksindelingen en de speeldagen van de jeugd werden vandaag bekend gemaakt!

" VOORBEREIDING SEIZOEN 2016-2017 "

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De koorts begint langzaam te stijgen en iedereen zit wederom vol goesting om er aan te beginnen.

KLIK HIER om het voorbereidingsschema voor het nieuwe seizoen te downloaden in PDF!

Tot binnenkort....

" LOTING BEKER VAN BELGIE "

De loting voor de Beker van België gebeurde gisteren avond in het Bondsgebouw in Brussel. Wij maken in die eerste ronde de verplaatsing naar Sporting Lodelinsart!
Bekijk de volledige loting en kalender in de Beker van België door HIER te klikken !

Ook de Beker U21 werd gisteren geloot in Brussel. Celtic schreef hiervoor niet alleen de beloften, maar ook de U17 in voor deze Beker van België. Beiden werden gevrijwaard in de voorronde en zullen dus pas in de eerste ronde in actie komen. De beloften trekken dan de winnaar tussen The Eagles Brussels vs Los Leones Lummen en de U17 speelt thuis tegen de winnaar tussen zvk Eisden-Dorp vs Celtic AV Chatelineau!
Bekijk de volledige loting en kalender in de Beker van België U21 door HIER te klikken !

Inhoud syndiceren

© 2011 - zvk Celtic Houthalen '94 - Europarklaan 15 - 3530 Houthalen   //   Webdesign door GBK Computerstore Houthalen